IMG 3888Het element water is zo belangrijk voor het leven op aarde en van de mens dat we dagelijks niet meer stil staan bij de kwaliteit ervan. Ons drinkwater komt uit de kraan en is van zeer goede kwaliteit. Althans dat wordt ons altijd voorgehouden. Niets is helaas minder waar. In ons water zitten hormonen, medicijnen, oxydanten , nitraten, PACS (weekmakers voor plastic), metalen, kalk en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal volgens vastgestelde hoeveelheden, echter deze normen worden gemeten vanaf de waterzuiveringsinstallatie en niet bij de consument.

IMG 3810Ons waterleidingsysteem, onze infrastructuur, is hopeloos verouderd en zorgt ook voor vervuiling. Het laatste onderzoek dat het ministerie naar buiten heeft gebracht, liet zien dat de kwaliteit van het mannelijke sperma de afgelopen 20 jaar met 30% is achteruit gegaan, mede door de aanwezigheid van PACS in het drinkwater. Vreemde stoffen in het element water worden gemeten met een TDS meter. (Total Disrupted Subject) Gemiddeld ligt de TDS waarde in ons drinkwater in Nederland tussen 220 en 380 TDS. Dat is niet goed en wordt gezien als hard water. Welke stoffen dit allemaal zijn dat in het water zit, kan niemand zeggen. Er wordt maar gemeten naar ongeveer 25 stoffen en dus veel stoffen worden niet gemeten. Ook bronwaters zijn niet altijd een oplossing. Een merk als Pellegrini, een duur bronwatertje, komt zelfs boven de 400 TDS uit en is daarom in sommige landen zelfs verboden. Een redelijk goed alternatief bij de bronwaters is Spa blauw, die in totaal 30 TDS meet. Maar eten en drinken met alleen gebruik van Spa blauw is een behoorlijk kostbaar plaatje. Waterfilters voor huishoudelijk gebruik is in Nederland niet echt gewoon, maar zou voor dit probleem wel een goede oplossing zijn. Het beste waterfilter in de wereld is nu ook sinds kort voor de Nederlandse markt beschikbaar. Het Duitse bedrijf Bestwater heeft de distributie van haar waterfilters en luchtfilters gegeven aan Monika Maczka, eigenaar van de kapsalon, HairSpa Magma in Den Haag. Het filtersysteem van Bestwater heeft aantoonbaar het beste filtersysteem dat te verkrijgen is in de wereld.

Het filtersysteem op basis van omkeerosmose, bestaat uit een drietal filters, en een tweetal voorfilters. De basis is eenvoudig. Met een waterdruk van minimaal vier bar wordt het water door de filters gepompt. De filters zorgen ervoor dat de schadelijke stoffen niet door het filter komen en dat aan het einde van het filtersysteem een compleet rein element H20 overblijft. Bestwater garandeert een filtering van 95% tot 99% van het water. Dit levert in Nederland een resultaat op van circa 3-7 TDS. Een uitzonderlijk goed resultaat. Mevrouw Maczka gebruikt het waterfilter, teneinde de haren van de klanten met het gefilterde water te kunnen wassen. Hierdoor blijven geen metalen,  kalk en andere stoffen achter op het haar. Het haar behoudt hierdoor haar eigen gezonde glans en is ook beter voor de hoofdhuid. Daarnaast heeft mevrouw Maczka ook de eerste taplocatie van Beswater in haar zaak in Nederland geopend. Dit betekent dat klanten van haar gratis gefilterd water mogen tappen en dit mogen meenemen naar huis. Bestwater is van mening dat iedereen  de beschikking moet kunnen krijgen tot gefilterd water. Via een dergelijke taplocatie kan iedereen de beschikking krijgen tot het dit water en daarmee is de kapsalon HairSpa Magma, Zuidlarenstraat 195 te Den Haag nog steeds uniek in Nederland. Indien u geïnteresseerd bent in dit waterfiltersysteem van Bestwater, of mogelijk wil participeren in de distributie van Bestwater in Nederland, neemt u dan s.v.p. contact op met ons via onze internetsite of persoonlijk.


Journaliste
Julita Palinska

IMG 3814